skip to Main Content

BRC-IOP

British Retail
Consortium Institute
of Packaging

De BRC Global Standard for Food Safety, veelal kortweg BRC Food genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die in 1998 werd ontwikkeld door het British Retail Consortium (BRC), de Britse brancheorganisatie van detailhandelaren.

Het oorspronkelijke doel van de BRC Food-standaard was dat een leverancier van levensmiddelen met één inspectierapport aan meerdere afnemers zou kunnen aantonen en dat alle relevante aspecten onder controle zijn. In zijn huidige vorm stelt de standaard eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier: er worden eisen gespecificeerd aan het HACCP-systeem, aan het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het basisvoorwaarden- programma van producenten van levensmiddelen.

Daarnaast komen ook directieverantwoordelijkheid, omgevingsomstandigheden (productie- of procesfaciliteiten), product- en procescontrole en opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers aan de orde. De verschillende elementen van de standaard worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist die meer dan 300 controlepunten bevat.

Neem contact op
novapac-icoon-research-alt
novapac-icoon-research

eigen ontwerp
afdeling

novapac-icoon-stuks-alt
novapac-icoon-stuks

meer dan 1,3 miljoen
stuks per dag

novapac-icoon-afval-alt
novapac-icoon-afval

100% hergebruik
reststromen

novapac-icoon-productie-alt
novapac-icoon-productie

Levering
op afroep